varldsrekordet 160824 4036

Regionteater Väst slår världsrekord i scenkonst!

Vad händer när handbollsrörelser blandas med tonårsdrömmar, barndomsminnen, extatiska danser och segergester? 
Svaret är självklart – ett världsrekord i scenkonst!

Regionteater Väst har under 2016 jobbat samman idrott och scenkonst i en föreställning som leder till ett helt unikt världsrekordförsök: Flest antal medskapare till en scenkonstföreställning! Hur många medskapande personer som uppnås är hemligt tills det är dags att slå rekordet. 

ONSDAG 26 OKTOBER KLOCKAN 13.00
REGIONTEATER VÄST I BORÅS

Under september och oktober har Världsrekordet turnerat i Västra Götaland och spelat för högstadieelever, lärare, nyanlända och politiker. Alla i publiken har bidragit med material som inför finalföreställningen sammanställs till ett storslaget avslutningsverk som samtidigt är ett världsrekordförsök, unikt i sitt slag. Till sin hjälp har ensemblen haft den meriterade handbollstränaren Mikael Franzén från Alingsås HK som tillsammans med A-laget inspirerat oss med handbollsrörelser. 

Inträdet är gratis och förhoppningen är att samla såväl den publik som har deltagit under turnén som nya åskådare. Det blir en föreställning unik i sitt slag, där idrott och scenkonst möts i en fartfylld och sinnrik upplevelse som är lika delar lagsport och samtidsmarkör. Under finalföreställningen går Världsrekordet från helt interaktiv till en föreställning med sittande publik.

- "Rekordet blev sekundärt i mötet med publiken. Det är delaktigheten och integrationen som är den största vinsten.” 

Camilla Ekelöf, konstnärlig ledare för Regionteater Västs dansensemble och koreograf för föreställningen Världsrekordet. 

 

Trailer från föreställningen som varit på turné: https://vimeo.com/187305352

Ladda ner högupplösta föreställningsbilder: http://www.regionteatervast.se/om-oss/press/bilder/varldsrekordet

Läs mer om föreställningen som varit på turné: http://www.regionteatervast.se/forestallningar/varldsrekordet/