Regionteater Väst är Sveriges största turnerande scenkonstinstitution för en ung publik och en av landets största producenter av dans och teater. Vi skapar scenkonst som är tillgänglig och utmanande och som i tilltal och ämnesval främst riktar sig till människor mellan 6-16 år. Regionteater Väst har två produktionshus, ett i Borås för dans och ett i Uddevalla för teater. Verksamheten omsätter årligen ca 47 mkr och 55 årsarbeten varav ett 40-tal tillsvidareanställda – konstnärer, tekniker och administratörer – alla med fokus på att ge barn och unga en möjlighet att möta en levande scenkonst som placerar deras röster i centrum. Vi spelar ungefär 500 föreställningar under ett år och möter ca 45 000 personer. Regionteater Väst är en del av Västra Götalandsregionen.

OM ARBETET

Vi erbjuder dig ett roligt och utvecklande arbete som dansare i produktionerna Silent Disco och Magnet. Två interaktiva klassrumsföreställningar för mellan- och högstadiet, koreograferade av Maria Ulriksson. Föreställningarna kommer att turnera runt om i Västra Götaland under 2020. Arbetet är schemalagt, i huvudsak dagtid måndag-fredag, men även kvälls- samt helgarbete kan förekomma och även övernattning på annan ort. Repetitionerna sker på Regionteater Väst i Borås. Närmsta chef är Monika Milocco, konstnärlig chef för Regionteater Väst, Dans.

KVALIFIKATIONER

Vi söker dig med bred och kreativ förmåga som dansare och som tycker om att arbeta med scenkonst för, av och med barn och unga. Du ska ha en yrkesutbildning inom dans och gärna ha professionell erfarenhet av dansaryrket. Som person är du strukturerad och driven i ditt arbete och arbetar bra såväl självständigt som i grupp. Vi välkomnar olika livserfarenheter och bakgrunder till tjänsten och vår arbetsplats.

ANSÖKAN

Ditt CV och en motivationstext om varför du är rätt person för jobbet, skickar du via mail till: john.niklasson@regionteatervast.se
Märk mailet: ”Dansare Klassrum”. Sista ansökningsdag 31 augusti 2019.

Audition är 14-15 september. På audition: balettklass, repertoar, improvisation och textarbete. 14 september, Danscentrum Väst i Göteborg samt 15 september på Regionteater Väst i Borås. De utvalda dansarna kommer att bli kallad till en av dagarna. Har du önskemål om en specifik dag, skriv detta i din ansökan så försöker vi tillgodose det.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning: Heltid (7 mån. fördelat på januari-april 2020 samt tre månader, höst 2020)
Tillträde: Januari 2020
Löneform: Månadslön
Antal lediga befattningar: 4
Sysselsättningsgrad: 100 %
Kontakt: Monika Milocco, Konstnärlig chef, Dans, 0707-78 59 69,
monika.milocco@regionteatervast.se
Facklig företrädare: Rasmus Skaremark-Solberg, Teaterförbundet, avd. 27,
rasmus.skaremark-solberg@regionteatervast.se

Vid anställning ska ett utdrag ur belastningsregistret uppvisas, enligt Lagen om belastningsregister (2013-852).