Målgrupp
Årskurs F-2
Längd
Ca 50 minuter
Tema
tävling, motstånd, styrka

I Hopp och hinder möter vi tre ryttare och deras käpphästar som förbereder sig inför en stor hopptävling. Kärleken till käpphästarna är deras gemenskap och fristad, en plats för självförverkligande. En plats där leken är den livgivande kraften, på fullaste allvar.

Leken leder dem in i tävlingsarenan där förväntningar, hinder och stränga regelverk sätter de tre ryttarna på allt hårdare prov. Vad händer om käpphästarna inte lyder och vill gå sin egen väg? Hur handskas ryttarna med sina besvikelser på sig själva, sina hästar och på varandra? Vilka hinder måste vi ta oss över och vilka kan vi bara gå runt?

Föreställningen vänder sig till årskurs F-2 och handlar om att upptäcka sin inre styrka, göra motstånd och våga gå andra vägar än de som förväntas av en. Att hoppa över de högsta hindren utan att förlora sig själv.

Hopp och hinder utgår från den amerikanske professorn och Right Livelihood-pristagaren Gene Sharps 198 metoder för ickevålds-aktivism.

Koreografen Carl Olof Berg har tidigare bland annat regisserat Rapport från ett omklädningsrum på Västmanlands teater. Han har även regisserat på Scenkonst Sörmland, Wermland Opera och ZebraDans. 

Scenografen och kostymdesignern Charlotta Nylund har arbetat med flera produktioner på Regionteater Väst genom åren. Senast med den uppmärksammade och prisbelönta Troll i utkanten av samhället. Hon har även arbetat på bland annat Backa Teater, Elverket och Uppsala Stadsteater.

» "Vi förstår att de tre vännerna tar leken högst på allvar. Det här är deras gemenskap, en plats för fantasi men också för självförverkligande. Men det är en tuff tillvaro de bygger upp - stränga regler och med höga krav på sig själva. På det sättet handlar den här föreställningen inte bara om tävlingen de laddar för utan även om att göra motstånd och tro på sin inre styrka.” «

- Bohusläningen

På scen

  • Jan Coster

  • Ellen Lion Siöö

  • Jenny Nilsson

Föreställningsbilder

Högupplösta föreställningsbilder hittar du här

Offentliga föreställningar

Datum Tid Plats Biljetter
2019-02-08 10.00
Eskilstuna, Folk och Kultur
2019-03-16 11.00
Uddevalla, Regionteater Väst Köp biljett