Hopp och hinder

Debbie, Strumpan och Yolo gör motstånd

Målgrupp
Årskurs F-2
Längd
Ca 50 minuter
Tema
tävling, motstånd, styrka

I Hopp och hinder lär vi känna tre vänner som tränar inför en efterlängtad hopptävling med sina älskade käpphästar. Hobbyn är deras gemenskap och fristad, en plats för självförverkligande. 

Vi möter dem mitt i tävlingsarenan där stora förväntningar blandas med maktspel och stränga regelverk. Vad händer när käpphästarna inte lyder och vill gå sin egen väg? Hur ska vännerna hantera sina besvikelser på varandra? 

Hopp och hinder är en av Regionteater Väst tre nya teaterproduktioner. Alla utgår från den amerikanske professorn och Right Livelihood-pristagaren Gene Sharps 198 metoder för icke-vålds aktivism. Den vänder sig till årskurs F-2 och handlar om att lösa världens alla konflikter på ryggen av sin käpphäst. Om att upptäcka sin inre styrka och att våga säga ifrån.

Koreografen Carl Olof Berg har tidigare bland annat regisserat Rapport från ett omklädningsrum på Västmanlands teater. Han har även regisserat på Scenkonst Sörmland, Wermland Opera och ZebraDans. 

Scenografen och kostymdesignern Charlotta Nylund har arbetat med flera produktioner på Regionteater Väst genom åren. Senast med den uppmärksammade och prisbelönta Troll i utkanten av samhället. Hon har även arbetat på bland annat Backa Teater, Elverket och Uppsala Stadsteater.

På scen

  • jan051

    Jan Coster

  • ellen sioeoe

    Ellen Lion Siöö

  • Jenny 1770

    Jenny Nilsson